Kvinder i Fysik

Fairness Equity Visibility

KIF Prize 2018

The KIF Prize 2018 goes to Professor and experimental physicist Kristine Niss from Roskilde University (RUC).

Kristine Niss is awarded the prize for being an excellent role model for women in physics.

The KIF Prize 2018 is supported with 5000 DKK from the Royal Danish Academy of Sciences and Letters put at its disposition by Professor Lene Hau.

Read RUC’s press release here (Danish).

”Det har været helt afgørende for min faglige udvikling og min karriere, at jeg havde stærke kvindelige rollemodeller. Jeg skulle ikke kigge så langt som barn, min mor er nemlig kemiingeniør, men på universitetet var der virkelig langt mellem de kvindelige undervisere. Da jeg skulle videre med min ph.d., rejste jeg til Paris, fordi der havde jeg mødt en fremragende kvindelig forsker, som blev min vejleder. Derfor er jeg meget beæret og stolt over, at Kvinder i Fysik og komitéen fremhæver mig som en kvindelig rollemodel. Det er nødvendigt at lave både strukturelle og kulturelle ændringer, hvis vi ønsker et mindre kønsopdelt arbejdsmarked – og i forhold til de kulturelle ændringer kan netop rollemodeller spille en central rolle,” siger Kristine Niss.